dijous, 18 de febrer del 2010

CINEMA I DEBAT AL CENTRO ANDALUZ


Ahir dimecres vaig prendre part en una taula rodona sobre la Llei del Cinema que va tenir lloc a St. Cugat del Vallès. Moderada per l'Ignasi Millet, santcugatenc de pro i company de la Sectorial de Cultura d'Esquerra, hi van intervenir també -i sobretot- la diputada M. Mercè Roca i el director de cinema Ventura Pons. Abans del debat varem tenir la sort de gaudir un cop més de la seva pel·lícula "El perquè de tot plegat", basada en el recull de Quim Monzó.

Podria dir-ne moltes coses, de l'acte, des de l'hospitalitat de la gent d'Esquerra de St. Cugat fins a les afinades intervencions del públic, passant per l'èxit d'assistència que representen 60 persones un dimecres al vespre. És clar que el tema interessa... i il·lusiona. Em quedo, però, amb un detall "col·lateral" que em sembla molt significatiu: la Conselleria de Cultura disposa de prospeccions que denoten que l'opinió pública és majoritàriament partidària de la Llei. I dic "opinió pública", no "opinió pública catalanoparlant". La ciutadania de Catalunya és favorable a la llibertat d'elecció de la llengua en la que cadascú vulgui gaudir del fet cinematogràfic.

No és cap bluf. Ahir ho vaig poder constatar. Sabeu on es va dur a terme, l'acte? Ni més ni menys que al "Centro Popular Andaluz". Com deia aquell, no cal afegir-hi res més...