dijous, 29 d’octubre del 2009

SAGALÉS I LA VAGA


Finalment, el preacord que s'havia arribat el migdia del 28 d'octubre entre Patronal i els enllaços síndicals, no ha estat ratificat per l'assamblea que s'ha cel.lebrat posteriorment.

Així, faltes d’ortografia i sintaxi incloses, comença la nota que apareix a la pàgina web de l’empresa Sagalés. Porta data del 28 d’octubre, però us puc assegurar que ahir, dia 28, a quarts d’onze de la nit, aquesta nota no hi era. En el seu lloc n’hi apareixia una altra, penjada des del migdia, que feia saber als usuaris que la vaga del transport públic interurbà convocada per CCOO i UGT per els dies 29 i 30 d’octubre havia estat desconvocada. Sagalés també es va dedicar a retirar els comunicats de vaga que els sindicats havien penjat a les parades.

Desconec les interioritats d’aquesta vaga, fins i tot les causes que l’han provocada. Per tant, no és d’això del que vull parlar. Escric aquest post com a usuari, mogut per la indignació davant l’actuació d’aquesta empresa. A quina hora va ser, l’esmentada assemblea? Hi va haver realment desconvocatòria? Com és que fins aquest matí no hem conegut el contingut del decret del Departament de Treball que regulava els serveis mínims... i que porta data del dia 27? Una cosa és que surti avui al DOGC, una altra que no s’informi l’usuari amb la necessària antelació.

Ja m’ho penso, que tot plegat forma part de l’estira i arronsa entre patronal i sindicats, però hi ha una diferència entre l’actuació d’uns i altres. Mentre els treballadors s’han acollit a una possibilitat legal, perfectament regulada per la normativa vigent, la patronal –en aquest cas l’empresa Sagalés- ha utilitzat una eina fraudulenta com és la d’amagar informació als seus clients. Sabeu què? Que llegint les paraules inicials de la nota de l’empresa, amb les que obro aquest post, el que ha passat no m’estranya gens. Fixeu-vos-hi bé: utilitzen l’expressió enllaços sindicals, pròpia del franquisme i substituïda, en democràcia, per delegats sindicals. Ai, ai, ai...