dimarts, 8 de setembre del 2009

ARENYS: S'ACOSTA L'HORA


La Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vic acaba de fer públic un comunicat que recull, fonamentalment, dos punts: màxim suport a la consulta popular organitzada a Arenys de Munt el proper diumenge 13/09/2009, i la voluntat d'unir esforços a Vic per tal que aconseguim fer-hi la nostra pròpia consulta. No cal dir que m'hi adhereixo entusiastament. Crec, a més, que Vic recull un parell de característiques que hi juguen del tot a favor, i que són:

1: L'existència de nombroses entitats de tota mena constituïdes i gestionades des de la societat civil. A hores d'ara, Arenys ja ha deixat molt clar que l'estratègia passa perquè sigui des d'aquest àmbit des d'on s'organitzi la consulta, per tal de no facilitar la feina als advocats de l'Estat.

2: L'existència d'una majoria de representants municipals que, si més no en teoria, recolzarien la consulta. Si fem cas dels suports rebuts per la moció d'Arenys, així hauria de ser. M'agradarà veure, però, si TOTHOM (i entenc per tothom "els mateixos que a Arenys") s'hi apunta.

A títol personal, només hi veig una petita ombra, en tot plegat. Minúscula, podria dir algú. Potser sí. Però no deixa de fer-me por que si centralitzem la reivindicació en "Catalunya" exclusivament, diluïm encara més la idea de "Països Catalans". Però no em feu cas, segurament sóc massa perepunyetes. De moment, el que toca és ser diumenge a Arenys, si pot ser físicament, i si no recolzant-los amb la nostra veu. Aquesta gent s'ho mereix. I el país també.