dimecres, 9 de setembre del 2009

ALCALDE VILA D'ABADAL: S'AMAGA O SE'N FOT?


De vegades emprenya encertar-la. Ahir, quan -per raó dels tràfecs de la tornada a la feina- encara no havia repassat les últimes informacions de la política vigatana, i per tant no sabia el resultat de la darrera Junta de Portaveus municipals, vaig escriure un post de suport a un hipotètic referèndum "estil Arenys" a Vic. Hi deia, entre d'altres coses, que "m'agradaria veure" si la moció de suport repetia els mateixos recolzaments polítics que a la població del Maresme. Justa la fusta. Com ja va avançar l'alcalde a la reunió de la Junta, al ple municipal d'avui CiU ha votat en contra d'una "Moció d’urgència presentada per la CUP per expressar la solidaritat amb l’Ajuntament d’Arenys de Munt i donar suport a una consulta sobre el dret d’autoderminació a Vic".

Arguments del senyor alcalde? El primer, que "a Vic hem de parlar de temes de Vic”. De manera general, puc estar-hi d'acord. Però cal estar a l'alçada de la Història (així, en majúscules), i la Història de vegades obliga a actuar excepcionalment. Amagar-se darrere l'excusa d'un principi genèric i inamovible no és res més que això: amagar-se i excusar-se.

Segon argument del senyor alcalde: "el moviment de la CUP respon a qüestions purament tàctiques". Se me'n refot, senyor alcalde. Jo no sóc de la CUP, no voto la CUP, i tant se me'n dóna del seu hipotètic tacticisme. Vic té l'oportunitat d'esdevenir un factor actiu en el desacomplexament nacional que comença a Arenys de Munt, i no li podem acceptar que es parapeti darrere l'argument de les batalletes polítiques de poca volada.

Tercer argument del senyor alcalde: "estem en un moment de pau i convivència que no cal trencar". M'ho pot explicar, senyor alcalde? Des de quan la diferència de criteris sobre la qüestió nacional pot trencar la convivència? Quina poca confiança que demostra en la gent de la ciutat que administra, senyor alcalde!

Quart i definitiu argument del senyor alcalde de Vic: "existeixen moltes maneres de buscar la sobirania del nostre país”. Totalment d'acord, senyor alcalde. I aquesta és una d'elles. Alguna cosa em diu que s'ha precipitat, senyor alcalde. Vostè, com qualsevol polític, es deu a la ciutadania que el vota. De moment, la moció té el suport de CUP, ERC i ICV. Però això no ha fet més que començar. Ara arriba el torn de les entitats, de la societat civil. I vol que li digui una cosa, senyor alcalde Vila d'Abadal? Arribarà el moment que l'onada ciutadana serà tan gran que només li deixarà dues opcions, a vostè i al grup municipal que presideix: o s'hi enfilen, o els engoleix.

Ah, per cert... com que veig que darrerament volta molt pel país durant els caps de setmana, li proposo una passejada pel proper diumenge: faci una volta per Arenys de Munt. Potser fins i tot ho troba interessant...
A la bestreta, senyor alcalde.

2 comentaris:

Raimon Rierola ha dit...

Josep Maria,

Deixa'm recordar que els suports a la consulta democràtica d'Arenys de Munt també es poden canalitzar entrant a:

http://vullvotar.cat

http://www.vilaweb.cat/vullvotar/
index.php

http://www.vilaweb.cat/vullvotar/
llistat_firmes.php

Moltes gràcies: ens veurem a Arenys!

Josep M. Diéguez ha dit...

Moltes gràcies, Raimon.