diumenge, 27 de març del 2011

ESQUERRA - SOM VIC


A Vic, dir "Joan Freixanet" equival a parlar de tota una institució. Referent en el món del comerç com a destacat artesà-cistellaire, història viva de l'atletisme vigatà, recuperador, els anys 70, de la secció local d'Esquerra Vic... en Joan, als seus més de 80 anys, tanca com a últim suplent la llista dels 31 noms de la candidatura d'Esquerra-Som Vic a les municipals del 2011.

En Joan ens ha fet, per a cadascun dels/les 31, l'emblema que veieu a la fotografia. A partir de les seves explicacions i l'aportació de collita pròpia, aquí va la meva interpretació: la C és el territori, el Principat de Catalunya on està empeltada la ciutat de Vic. Les quatre barres són el catalanisme, centrat des de fa segles en la lluita per l'alliberament social i nacional de la Nació completa, és a dir, dels Països Catalans.

Un catalanisme del que Vic ha estat referent, tot i que aquí la lluita s'ha centrat massa sovint únicament en l'alliberament nacional, oblidant que la defensa de la Nació és també la defensa dels drets de les persones que la composen. Des del projecte de Som Vic volem recollir el llegat d'aquest catalanisme vigatà, projectant-lo cap a un futur obert, intens i renovador. L'emblema creat per en Joan serà, sens dubte, un dels millors símbols de tot plegat. Moltes gràcies, amic!

2 comentaris:

Raül ha dit...

Ara faré una mica d'enveja... A casa en tenim tres d'aquests emblemes. El de la Marta i el meu que són iguals que el teu, i en tenim un de més petit dedicat a l'Agnès, per que com va escriure en Joan a la carta on em donava l'emblema, ella també hi era a Sant Sebastià!

Josep M. Diéguez ha dit...

Doncs ara hauries de penjar una foto amb els 3 emblemes, no? I un cop més, felicitats!