diumenge, 15 de novembre del 2009

FUTVÒLEI



Aquest és un post d'aquells dels que no en tens gens clara la utilitat. A hores d'ara, tothom qui pugui estar interessat en el tema ja se n'ha assabentat. Però no me'n puc estar. Recordem els fets:

- Fa 17 anys que existeix una Asociació Espanyola de Futvòlei. Des de fa uns mesos, està en tràmits de convertir-se en Federació. Entretant, és admesa com a membre provisional al si de la Federació Internacional de Futvòlei.

- El mes de setembre d'enguany, la Federació Internacional de Futvòlei admetia, com a membre definitiu, l' Associació Catalana de Futvòlei ja convertida en federació.

- Aquest cap de setmana, la Federació Internacional de Futvòlei ha organitzat al Vendrell un torneig amistós en el que havien de prendre part les seleccions de Brasil, Portugal, França, Suïssa, Espanya i Catalunya. L'equip espanyol s'havia mostrat, des del primer moment, totalment disposat a participar-hi, tot i saber que dissabte havia de jugar un partit contra Catalunya. Segons els seus integrants, es tractava d'esport "i prou".

- A finals d'octubre, el Consejo Superior de Deportes epanyol (CSD) enviava una carta a l'Associació Espanyola de Futvòlei (recordem-ho, després de 17 anys!) amenaçant-la amb "mesures pensals" si s'autoatorgava "la representativitat d'Espanya".

- Sense previ avís, Espanya no es presenta al seu partit contra Catalunya.

- La setmana vinent, la Comissió de Disciplina de la Federació Internacional rebrà, de part dels organitzadors, un informe exhaustiu sobre el que ha passat. Les conseqüències poden anar des de la no acceptació com a membre definitiu de l'Associació Espanyola quan esdevingui Federació fins a la seva expulsió immediata de l'organisme.

Comentari final: les pressions del CSD sobre l'Associació Espanyola són públiques i evidents. Fins ara, els qui se'n reien de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes argumentaven que només ho aconseguíem en esports folclòrics, ridículs o inventats. Que als de primera línia -futbol o bàsquet- res de res. Que en el més important que tenim -hoquei- hem de jugar la Copa Amèrica perquè no ens volen enlloc més. Si tan poca importància té el que hem aconseguit, doncs, a què ve l'enrenou del futvòlei?

Conclusió: la feina feta conjuntament per la Secretaria de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i les diverses Associacions i Federacions, està essent la que ha de ser. Per dir-ho en la llengua de Cervantes...
Ladran, luego cabalgamos.

FOTO: Diari Avui

3 comentaris:

Unknown ha dit...

et felicito per l'explicació. és així com dius.

Marc Vives, cap de premsa de la Plataforma Proseleccions Catalanes

Josep M. Diéguez ha dit...

Moltes gràcies, Marc.

Josep M. Diéguez ha dit...

Ah, me n'oblidava... L'ENHORABONA PER LA FEINA QUE FEU!