diumenge, 13 de novembre del 2011

SEGONA CAMPANYADA: LA "INEXISTENT" INDEPENDÈNCIA


 
No em refereixo a la independència que no tenim i per la que fa tant de temps que lluitem i seguirem fent-ho, sinó a la paraula en si, al concepte que segons alguns independentistes (dels que parlaré en una altra campanyada) no apareix per enlloc al programa electoral de la candidatura d'ERC_Rcat_CatSí. Segons ells, la nostra priotitat és el Concert Econòmic, i aquí s'acaba tot. Deixant de banda que encara no he conegut cap independentista que gaudeixi del Concert -és a dir, cap independentista basc- i hi hagi renunciat, no és d'això del que vull parlar. De fet, només vull reproduir un exercici que acabo de dur a terme fa breus instants: he agafat l'esmentat programa (en format paper), i l'he fullejat. Especifico "en format paper" perquè ningú no es pensi que he fet una cerca amb l'ordinador. Simplement, he anat passant fulls i anotánt allí on trobava, escampada en els diverses propostes, la paraula "independència". Sense cap voluntat d'exhaustivitat. Aquest n'és el resultat

Sense independència política mai podrem decidir.
Els Països Catalans ens trobem en una cruïlla: seguir formant part d'un estat centralista, o encetar el nostre camí cap a la independència per constituir un estat propi integrat a la Unió Europea. 

Concretar un full de ruta del procés d’independència.
Construir prou massa crítica a favor de la independència als Països Catalans. 

Cap al procés d’independència, basat en la justícia social i el republicanisme.
Col·laborar amb aquelles persones simpatitzants o aquelles persones o entitats que comparteixen l’objectiu final de la independència. 

L’aposta pel concert econòmic com a primer pas del full de ruta cap a la independència.
Convocatòria d’un referèndum per a la independència.
Negociació amb l’Estat sobre la divisió de tots els recursos materials i humans que actualment són de la seva competència i que passaran a formar part de l’Estat català. 

A curt termini, l'horitzó d'un més que probable referèndum d'independència a Escòcia el 2014, esdevindrà un referent de primer ordre a l'hora de respectar el dret a decidir en el marc de la Unió Europea. 

La sobirania cultural, inici de la independència política. 

Independència per gestionar les infrastructures. 

Crisi financera i econòmica: més motius per a la independència.


I ara, que segueixin vomitant mentides...