diumenge, 14 de març del 2010

AIXÍ SONDEJA LA VANGUARDIA



Comparativa entrre el sondeig de NOXA per a "La Vanguardia" l'any 2006, poc abans de les eleccions catalanes, i els resultats reals d'aquell mateix any. Recordar només que NOXA ha fet també el sondeig de "La Vanguardia" d'aquest cap de setmana, que entre d'altres coses diu que CiU frega la majoria absoluta, i que Esquerra perd 9 o 10 dels seus 21 diputats actuals.

CiU: Sondeig, 52-54. Resultat real, 48

PSC: Sondeig, 38-40. Resultat real, 37

ERC: Sondeig, 16-18: Resultat real, 21

PPC: Sondeig, 13. Resultat real, 14

ICV/EUiA: Sondeig, 12-13. Resultat real, 12

No em dedicaré a fer comentaris, perquè els números parlen per si sols. Fixeu-vos, només, que gairebé "claven" tres dels resultats. I quins sóns els dos on s'equivoquen de mig a mig? Que cadascú en tregui les seves conclusions...

6 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Ai, les hemeroteques! Jo sempre dic que són unes grans enemigues dels periodistes. En aquest cas, també unes grans enemigues d'aquests cuiners d'enquestes que semblen fetes a mida.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Tens rao Josep M. en el que dius. Ara "només" falta convèncer els nostres de que no facin cas del panfletisme tendenciós de CiU. És el que mes ens perjudica sempre!

Josep M. Diéguez ha dit...

Tens raó, Josep. Lamentablement, també en té en Sergi: de vegades, costa masa que els propis s'adonin de les trampes dels aliens.I és clar, el dilema està servit: si no dius res, s'escampa la trampa. Si la denuncies, et diuen que vols dissimular la realitat... però en fi, com un diu un que jo sé... Persistirem!

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Només una apreciació Josep M., el resultat real d'ICV-EUiA a les catalanes de 2006 va ser de 12 diputats/des,

salut!

Josep M. Diéguez ha dit...

Tens raó, Iñaki. He copiat el resultat del PPC. En quant pugui ho rectifico. Però hauria estat bé, no?

avolsfembres ha dit...

La Vanguardia ja sabem de quin peu calça...