dimecres, 9 de desembre del 2009

SALVATGES!


Avui, com que qui més qui menys ha hagut de fer esforços per llevar-se després de quatre dies de festa, us proposo un joc per esvair preocupacions. Una mica fosc, en consonància amb la jornada. Una mena de joc de rol, com si diguéssim. Imagineu, per un moment, que sou un o una falangista (ja us he dit que era una mica fosc). Imagineu que heu demanat permís –que dur, he, haver de fer una cosa així- per manifestar-vos el dia 13 contra el referèndum per la independència. Imagineu-vos que us han dit que el 13 no, que el 12. Us ho heu imaginat? Doncs bé, ja teniu les regles del joc. Ara cal saber treure’n el màxim partit. Anem a pams.

Pas 1: On manifestar-nos?
No tenim gent per anar als 163 municipis que faran consulta, i n’hem de triar un que esdevingui tan simbòlic com sigui possible. A veure... què tal a Vic? Sí? Doncs ja tenim resolt el primer pas.

Pas 2: A quin punt exactament?
Es tracta que el focus d’atenció estigui centrat en nosaltres. Quin és l’indret més “visible” de Vic un dissabte pel matí...? Ja ho tinc! El mercat de la Plaça Major! És ple de gent que arriba de tot arreu, fins i tot de fora de Vic i comarca. Què, us sembla un bon lloc? Sí? Doncs hem resolt també el segon pas.

Pas 3: A quina hora?
Proposo que ho fem a mig matí. No hi fa tant fred com a primera hora, i és quan la gent surt a voltar. Aquí no hi ha discussió, em sembla. Fem-ho a dos quarts de dotze, i tots contents. 11,30, doncs? Perfecte. Ja tenim el tercer pas.

L’estratègia està completada. El joc de rol perfectament dibuixat sobre el taulell. L’ideal seria poder dur-lo a terme realment, com passa a les pel·lícules de jocs de rol. Sabeu què vull dir, no? Aquelles on un sonat imagina unes quantes salvatjades, i no se sap ben bé com, acaba duent-les a terme. Perquè seria una magnífica salvatjada, no? Una població on el sobiranisme hi és present en un elevat percentatge, rep una visita del feixisme més recalcitrant. A partir d’aquí, el risc i el perill estan assegurats. Us imagineu que un altre equip ens volgués respondre? I el que és més fantàstic: tot de gent inofensiva i confiada passejant per allí. Milers de potencials víctimes innocents! Gairebé em ve un orgasme imaginant-ho...

Com? Que es confirma? Que ho podem dur a la pràctica? Però qui ha estat el descere... perdó, el geni que ens ho ha autoritzat? Saura? Però aquest no era l’àrbitre? No se suposa que és imparcial? Bé, tant li fot. Moltes gràcies, amic Xoan. I fins dissabte!
.
INSTRUCCIONS DE DARRERA HORA DEL COORDINADOR DEL JOC:
.
PARTIDA SUSPESA. SE'NS HA TRENCAT EL TAULELL!! :
.