diumenge, 20 de febrer del 2011

AI, L'HEMEROTECA...


Reclamem al Bipartit i al Conseller Mascarell ambició nacional per defensar les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià.
.
Demano una reacció al govern Bipartit i en especial al Conseller Mascarell davant la voluntat de la Generalitat valenciana de tancar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià.
.
Hi ha una manca d’ambició nacional davant la possibilitat que la comunicació audiovisual catalana quedi completament mutilada. Primer va ser l’apagada de TV3 i ara la Generalitat valenciana hauria fet arribar a Acció Cultural del País Valencià un requeriment administratiu perquè tanqui en 10 dies les 12 antenes que emeten freqüències de Catalunya Ràdio.
.
TV3 i Catalunya Ràdio es van apagant perquè pel govern de l’Estat l’espai de comunicació català no és cap prioritat. Però és molt més greu, que tampoc sembli prioritari pel govern de la Generalitat de Catalunya.
.
L’actitud de censura del Govern valencià ja no és un fet aïllat, sinó que després d’apagar TV3, la seva voluntat d’apagar Catalunya Ràdio reflecteix una clara estratègia per acotar i limitar l’expressió de la cultura i la llengua catalanes i convertir-les en conflicte.
.
Reclamem al Bipartit i al Conseller Mascarell que defensin allò que ja s’ha convertit en un clam popular: que TV3 i Catalunya Ràdio siguin presents al País valencià, més quan l’era digital i les noves tecnologies ens permeten superar fronteres amb total facilitat.
.
Oi que no sona bé? Oi que sembla que vulgui aprofitar l'ocasió per atacar el Govern de la Generalitat, quan és ben clar que no en té cap culpa, que l'apagada de TV3 i el que pugui acabar passant amb Catalunya Ràdio és responsabilitat exclusiva del PP i la seva obsessió anticatalana? Oi que el que acabeu de llegir entra en el terreny del politiqueig més barroer, de l'erosió de l'adversari per sobre de tot, fins i tot per sobre del bé comú dels valencians que volen veure TV3, i als qui no serveixen de res les nostres absurdes picabaralles?
.
Doncs no patiu, perquè el que sembla que he dit en realitat no ho he dit. M'he limitat a copiar un text escrit en un blog particular el dia 11/05/2010. Hi he fet, això sí, dos petitísssims canvis: allí on hi posava "conseller Tresserras" hi he posat "conseller Mascarell", i allí on hi deia "Tripartit" hi he posat "Bipartit". Res més.
.
Ah, sí, me n'oblidava: el blog d'on he tret l'escrit és el de la Sra. Joana Ortega, actual vicepresidenta del Govern de la Generalitat. Ai, l'hemeroteca...

3 comentaris:

Jordi Dorca ha dit...

Llibertat.

Josep M. Diéguez ha dit...

Sovint envejo la teva capacitat de síntesi, Jordi.

Jordi Dorca ha dit...

I gran inspiració, la teva.
Entenc, doncs, que el teu missatge també és de síntesi.