dilluns, 15 de novembre del 2010

RECULL DE CAMPANYA 1






D'entrada vull deixar clara la meva admiració envers els blocaires polítics, siguin de l'adscripció que siguin, que es veuen amb cor de redactar un dietari, una crònica o alguna cosa per l'estil sobre el que van fent en campanya, i que a més se'n surten. Jo no podria. M'ho vaig plantejar, però he de reconèixer que ni tan sols ho he intentat. Si no se m'hagués espatllat el portàtil i li hagués pogut treure el suc als viatges en tren o bus, potser m'hi hauria posat. En les actuals circumstàncies és impossible. Em falten hores.
.
Al que no renuncio és a anar fent un recull de tant en tant, que a això encara hi arribo. Suposo que amb un parell o tres ho ventilaré. Anem pel primer, doncs. Si encara esteu llegint, podeu resseguir les fotografies de baix a dalt. Comencem.
.
Primera fotografia: Dimarts 09/11/2010. Acte de precampanya. Amb en Daniel Solé i en David Agustí, de la Sectorial de Cultura, acompanyem l'Ernest Benach en la seva visita a la SGAE, a la seu de Barcelona. Allí, el nostre candidat -i President del Parlament de Catalunya- deixa clars els dos principis que com a partit sempre hem defensat: els autors tenen dret a veure compensada econòmicament la seva feina, però mai a partir d'un sistema indiscriminat com el del cànon digital. Posició complicada, no dogmàtica, però en la que creiem fermament.
.
Segona fotografia: Divendres 12/11/2010. Inici de campanya. La gent d'Esquerra-Osona després d'enganxar el primer i successius cartells a la plaça Major de Vic. Encarem la campanya amb ànims i energia. Amb valentia i il·lusió. Tenim un magnífic candidat, en Josep M. Freixanet, i un gran cap de campanya, en Jordi Casals. I sobretot, tenim gent. Som colla. De fet, el nostre grup era el més nombrós de la nit electoral. Això comença bé.
.
Tercera fotografia: Dissabte 13/11/2010. Festival "Memorimage", a Reus. Jornada professional entorn de "La conservació del llegat audiovisual". Taula rodona amb experts de les diverses administracions, i col·loqui amb el públic. A la fila zero -on em va tocar- presència de representants de les sectorials de cultura dels partits polítics. Vaig defensar-hi la necessitat d'un ens, coordinació, directriu o com se'n vulgui dir que uniformitzi tant la tècnica com les modalitats d'accés a la informació. Les noves tecnologies ofereixen molts avantatges, però també generen molts dubtes. Sabem més sobre la conservació dels pergamins egipcis que dels nous suports que no paren d'aparèixer.
.
Quarta fotografia: Dilluns 15/11/2010. A les portes de Cinesa Diagonal, a Barcelona, fent costat -juntament amb molta gent del Govern i del sector- al nsotre candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, en un acte de reivindicació i defensa de la Llei del Cinema. El dia abans, però, hi havia hagut les declaracions del candidat sobre el greuge comparatiu Catalunya/Madrid/Andalusia, i a banda de la seva intervenció inicial i de la presentació que en va fer Isona Passola, productora de l'exitosa "pa negre", ningú no va parlar de cinema, i encara menys els periodistes. Vaig tenir la sensació d'haver assistit en directe a un dels moments cabdals de la campanya. I vaig confirmar un cop més el que ja sabia: tenim un candidat molt valent!
.
Cinquena fotografia: Dimarts 16/11/2010. Esmorzar/debat Primera Plana, organitzat per "El Periódico". la continuació del debat econòmic sobre el greuge. Les hores anteriors, varem poder veure com fins i tot alguns dels que les havien criticat amb més vehemència -oi, senyor Mas?- afluixaven obligats per la realitat: hi ha un atac frontal a la línia de flotació de l'economia catalana, i els números ho demostren. I per cert, què vol dir que cal "demanar perdó al milió d'andalusos que viuen a Catalunya?" Quan de temps els hem de seguir considerant immigrants? No siguem ridículs, si us plau.
.
Continuarà...